Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med gravad lax

Grädda pajerna i släpplättmuffinsplåt eller i små pajformar. Du kan också göra en stor paj, minska då ugnstemperaturen till 175° och grädda pajen ca 40 min.

Minipajer med gravad lax
Minipajer med gravad lax
Minipajer med gravad lax
Minipajer med gravad lax. Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- kyld (250 g)

Fyllning

  • 1 knippasalladslök
  • 2 msksmör- och rapsolja
  • 2ägg- hårdkokta

Äggsmet

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2ägg
  • 2 dlgratängost- riven
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 50 ggravad lax- eller kallrökt lax eller röding
  • 68örtagårdsbuljongtärning

Gör så här

  1. Ansa och strimla salladslöken. Fräs den i smör & olja i ca 3 min. Låt löken svalna. Skala och hacka äggen. 

  2. Äggsmet: Vispa ihop alla ingredienser. Blanda i salladslök och ägg.

  3. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär den i 6-8 rutor och tryck ut dem i en muffinsplåt. Vik in överflödig deg och tryck till. Nagga bottnarna.

  4. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min tills pajerna har stannat och fått fin färg. Låt svalna. Toppa med laxen delad i små bitar. Garnera med örtblad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: