Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grädda pajerna i släpplättmuffinsplåt eller i små pajformar. Du kan också göra en stor paj, minska då ugnstemperaturen till 175° och grädda pajen ca 40 min.
Ansa och strimla salladslöken. Fräs den i smör & olja i ca 3 min. Låt löken svalna. Skala och hacka äggen.
Äggsmet: Vispa ihop alla ingredienser. Blanda i salladslök och ägg.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär den i 6-8 rutor och tryck ut dem i en muffinsplåt. Vik in överflödig deg och tryck till. Nagga bottnarna.
Fördela fyllningen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min tills pajerna har stannat och fått fin färg. Låt svalna. Toppa med laxen delad i små bitar. Garnera med örtblad.
Läs också: