Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med fetaost och lax som du gör på färdig smördeg

Frasiga och snabblagade pajer fixar du enkelt med färdigköpt smördeg. Här är ett recept på goda minipajer med gravad lax och fetaost. Det går så klart fint att byta ut den gravade laxen mot varmrökt eller kallrökt lax om du föredrar det.

Minipajer med fetaost och lax som du gör på färdig smördeg
Minipajer med fetaost och lax som du gör på färdig smördeg
Minipajer med fetaost och lax som du gör på färdig smördeg
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12mazarinformar- eller folie
  • 1 rullesmördeg- kyld
  • 1ägg
  • 2salladslökar- eller cirka 10 cm purjolök
  • 1,5 dlspenatblad
  • 100 gfetaost- i tärningar
  • 1 dllagrad ost- grovriven
  • 3äggulor
  • 3 dlgräddfil
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • 100 ggravad lax

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 7 × 7 centimeter stora. Lägg degplattorna i formar så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg.

  4. Skär löken i strimlor. Skölj spenatbladen och hacka dem fint. Fördela fetaost, den rivna osten, purjolök och spenat i formarna.

  5. Vispa samman äggulor, gräddfil, salt och peppar och häll över.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.

  7. Ta ut pajerna och låt svalna. Toppa dem sedan med gravad lax.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök