Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga och snabblagade pajer fixar du enkelt med färdigköpt smördeg. Här är ett recept på goda minipajer med gravad lax och fetaost. Det går så klart fint att byta ut den gravade laxen mot varmrökt eller kallrökt lax om du föredrar det.
Media laddas
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 7 × 7 centimeter stora. Lägg degplattorna i formar så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg.
Skär löken i strimlor. Skölj spenatbladen och hacka dem fint. Fördela fetaost, den rivna osten, purjolök och spenat i formarna.
Vispa samman äggulor, gräddfil, salt och peppar och häll över.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.
Ta ut pajerna och låt svalna. Toppa dem sedan med gravad lax.
Recept från Mitt kök