Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små minipajer gräddade i muffinsbleck är trevlig buffémat. Vill man bjuda på flera olika sorters pajer är det enkelt dela upp basfyllningen och blanda i olika smaksättningar. Räkna med 3-4 små pajer per person.
Pajdeg: Skär smöret i kuber och lägg i en matberedare tillsammans med mjöl och salt. Kör hastigt till en smulig blandning.
Tillsätt vatten och kör till en grynig deg. Ta upp degen och knåda den för hand, tills den håller ihop. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter.
Smörj en muffinsplåt med smör. Klipp ut rundlar av smörgåspapper, lagom för att täcka botten i varje form.
Använd smör och fäst smörgåspapper i botten på varje muffinsform (så lossnar pajerna lättare från formen).
Skär degen i 24 skivor. Kavla ut små rundlar och tryck ut i muffinsformarna. Låt vila i kylskåp. Detta kan man förbereda dagen innan.
Basfyllning: Blanda kesella och ägg. Tillsätt grädde och vispa lätt. Smaksätt med salt och peppar.
Dela upp fyllningen i tre lika delar (knappt 5 dl per del) och rör ner valfri smaksättning i varje del, se separata recept.
Sätt ugnen på 180 grader. Fördela de olika fyllningarna i de förberedda muffinsplåtarna. Det blir cirka 8 minipajer av varje smaksättning (cirka 1/2 dl fyllning i varje.)
Grädda på galler i nedre delen av ugnen, 180 grader, cirka 25 minuter.
Låt svalna något, skär sedan försiktigt med en plastkniv runt kanterna för att pajerna skall släppa. Smaksätt pajerna så här: Varje smaksättning ska blandas med cirka 5 dl Kesella basfyllning och räcker då till cirka 8 minipajer. Blanda alla ingredienser.
Recept från Mitt kök