Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipaj med rosmarin


Minipajer som är ljuvliga till kräftor.

Minipaj med rosmarin

Minipaj med rosmarin

Minipaj med rosmarin

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlkesella
  • 3ägg
  • 2,5 dlmjölk
  • 3 dlvästerbottensost- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 3 mskrosmarin- finhackad

Gör så här

  1. Hacka smöret och blanda det med mjölet till en grynig massa. ­Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.

  2. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i cirka 15 minuter.

  3. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar.

  4. Fördela riven ost och hackad ­rosmarin i formarna. Häll över ­äggstanningen, fyll till 3/4 av formen. Grädda i ugn, 225 grader, i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök