Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Miniomeletter med spenat och lax

En underbar och enkel förrätt på krämiga miniomeletter serverade med spenat och kallrökt lax. Grädda omeletterna i plättlagg om du har det. Annars stek små i en vanlig stekpanna. 

Miniomeletter med spenat och lax
Miniomeletter med spenat och lax
Miniomeletter med spenat och lax
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1 mskvispgrädde- + 1 dl
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 msksmör- + 1/2 msk
  • 100 gbabyspenat- färsk
  • 100 gkallrökt lax
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rör ihop ägg, 1 msk grädde och salt.  Pensla fyra av plättformarna i laggen med 1/2 msk smör. Fördela omelettsmet i laggen och stek små miniomeletter. Lägg upp dem på varma assietter.

  2. Stek spenaten i 1/2 msk smör i en stekpanna ca 1 minut så den mjuknar. Häll på 1 dl grädde och låt den koka in. Fördela spenaten på omeletterna.

  3. Toppa med rökt lax och vrid över lite peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: