Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Är du sugen på en lite lyxigare frukost eller brunch – då är de här portionsstora omeletterna perfekta. Omeletterna är också goda att toppa med vaniljsmetana och färska eller rårörda bär i stället för lax. Varje 1 dl smetana smaksätts då med 1 krm vaniljpulver.
Sätt ugnen på 225°. Blanda, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölk och grädde. Tillsätt citronskal och ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet.
Fyll en smord muffinsplåt med 12 hål med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna något och lyft omeletterna ur pannan.
Toppa omeletterna med smetana, lax och dillkvist vid servering.