Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Miniomeletter med smetana och lax

Är du sugen på en lite lyxigare frukost eller brunch – då är de här portionsstora omeletterna perfekta. Omeletterna är också goda att toppa med vaniljsmetana och färska eller rårörda bär i stället för lax. Varje 1 dl smetana smaksätts då med 1 krm vaniljpulver.

Miniomeletter med smetana och laxMiniomeletter med smetana och laxMiniomeletter med smetana och lax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskcitronskal
  • 3ägg

Tillbehör

  • 2 tsksmetana- per omelett
  • 0,5 skivakallrökt lax- per omelett
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölk och grädde. Tillsätt citronskal och ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet.

  2. Fyll en smord muffinsplåt med 12 hål med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna något och lyft omeletterna ur pannan.

  3. Toppa omeletterna med smetana, lax och dillkvist vid servering.

Vad tyckte du om receptet?