Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minimazarin med kardemummasocker

De här lättbakade och mumsiga minimazarinerna bakas utan mördeg.

Minimazarin med kardemummasocker
Minimazarin med kardemummasocker
Minimazarin med kardemummasocker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 150 gmandelmassa
  • 2 mskvetemjöl
  • 3ägg
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 tskkardemumma- stött

Till garnering

  • 1 dlströsocker
  • 2 tskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör och riven mandelmassa mjukt. Tillsätt vetemjöl, uppvispade ägg, salt och kardemumma. Fördela i små pappersformar. Grädda på en plåt i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  3. Låt mazarinerna svalna något och ta loss formarna. Vänd dem i en blandning av socker och kardemumma. Garnera gärna med blommor på fatet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök