Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minilammburgare med chèvre och färska fikon

Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Burgarna är godast nystekta. Det är gott att droppa på lite flytande honung precis vid servering.

Minilammburgare med chèvre och färska fikonMinilammburgare med chèvre och färska fikonMinilammburgare med chèvre och färska fikon
Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1ägg
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskpinjenötter- rostade
  • 1 mskrapsolja
  • 100 gchèvreost
  • 2fikon- färska
  • 1 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, salt och peppar. Blanda i pinjenötterna och forma färsen till 10 små biffar.

  2. Stek biffarna i olja på medelvärme ca 3 min på varje sida.

  3. Skär osten i tunna skivor och lägg dem på burgarna.

  4. Skär fikonen i klyftor och lägg dem på biffarna. Sätt en cocktailpinne i varje. Ringla över honung vid servering.

Vad tyckte du om receptet?