Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kroppkaka med lax

De små minikroppkakorna passar perfekt som en liten förrätt. Det brynta smöret med citron smakar ljuvligt till. 

Kroppkaka med lax
Kroppkaka med lax
Kroppkaka med lax

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 1 tsksalt

Ingredienser

  • 200 gvarmrökt lax
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.

  2. Fyllning: Finhacka laxen och blanda med gräslök, citronskal och peppar. Dela degen i 12 bitar. Lägg lite fyllning på varje bit och vik över deg så att fyllningen täcks. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i sjudande lättsaltat vatten och sjud ca 5 min.

  3. Bryn smöret och blanda med citronsaften. Ta upp bollarna med hålslev och lägg dem på tallrikar. Häll över citronsmöret och strö över gräslöken.

Vad tyckte du om receptet?

Kroppkakor - grundrecept:

Välj en mjölig potatissort, gärna King Edward eller Snöboll. 

1 kilo potatis

2 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

2 tsk salt

Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.