Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minifrittata med nässelchips

Recept på minifrittata med nässelchips. Goda både ljumna och kalla till drinken eller på en buffé. Nässlorna kan bytas ut mot smörstekta salviablad.

Minifrittata med nässelchips
Minifrittata med nässelchips
Minifrittata med nässelchips

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 1 msksmör
  • 70 gbabyspenat
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Nässelchips

  • 50 gnässlor- späda
  • 2 msksmör
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Chips: Skölj nässlorna noga och knipsa av de största bladen. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs bladen i smör ca 1 minut. Krydda med salt och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop äggen och blanda med lök, citronskal och spenat. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll smeten i en smord muffinspanna med tolv hål. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, till fin färg. Låt svalna.

  4. Toppa med friterade nässlor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Viktoria Buskqvist.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!