När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1ägg
0,75 dlströsocker
25 gsmör
1,75 dlvetemjöl
0,5 tskbakpulver
1 tskvaniljsocker
0,5 dlmjölk
0,5 dlhallon- frysta (behöver inte tinas)
Glasyr
200 gfärskost- naturell
3 mskflorsocker
1 mskcitron- pressad
hushållsfärg- några droppar gul och röd
Garnering
evblommor- kanderade eller ätliga
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut 60 stycken små knäckformar med jämna mellanrum på en bakplåt.
Rör ihop ägg och socker lätt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa en klick i varje form. Smeten ska fyllas till en liten bit under formens kant. Det går också att klicka ut smeten med en sked, men det är jobbigare.
Lägg en liten bit hallon i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop färskost med florsocker och citronsaft. Tillsätt gul hushållsfärg och en liten droppe röd tills du fått en fin gul färg. Bred ut en klick glasyr på varje cupcake eller fyll smeten i en spritspåse och spritsa på den. Garnera gärna med kanderade blommor eller ätliga vårblommor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 182 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.