Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minicroissanter med skagenröra och rom

Söta små minicroissanter som fylls med skagenröra. Bestäm vilken rom det ska lyxas till det med. Fyllningen kan göras dagen innan och förvaras i kyl. Köp färdig skagenröra över disk om du vill ta en genväg.

Petra Lindstrand
Minicroissanter med skagenröra och rom
Minicroissanter med skagenröra och rom
Minicroissanter med skagenröra och rom
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8minicroissanter- t ex från Picard eller Ica

Skagenröra

  • 250 gräkor i lag- handskalade, avrunna
  • 0,5rödlök
  • 1 krukadill
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 2 msklöjrom- sikrom eller forellrom
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tillaga croissanterna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 

  2. Hacka räkorna. Skala och finhacka löken. Repa och finhacka dillen, spara lite till garnering. Rör ihop räkor, lök, dill, majonnäs, citronsaft och peppar.

  3. Skär ett snitt i varje croissant. Fördela räkröran i croissanterna, toppa med rom och garnera med dill.

Gör så här

  1. Köp färdig skagenröra över disk i fiskdisken.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: