Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minicheesecake med getost & nötter

En smaskig cheesecake på rågbröd blir en härlig rätt på påskbuffén. En minicheesecake är lagom till 1 person som en liten rätt eller till 2 personer på buffé.

Minicheesecake med getost & nötterMinicheesecake med getost & nötterMinicheesecake med getost & nötter
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4rågbröd- runda eller rundlar av mörkt bröd, 10–12 centimeter i diameter

Kräm

  • 200 gcream cheese- till exempel Philadelphia
  • 150 ggetost- bredbar
  • 2 mskcrème fraiche
  • 1 mskkörvel- finhackad
  • 23 mskmandel- finhackad, valnötter eller hasselnötter

Garnering

  • 810rädisor
  • körvel
  • 1citron- vältvättad, finstrimlat skal

Gör så här

  1. Lägg cream cheese och getost i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i körvel och nötter för hand.

  2. Bred krämen på bröden, täck med plastfilm och förvara kallt till serveringen. Garnera med rädisor, skurna i tunna skivor, citronskal och körvelblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök