Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm

En pampig men superenkel avrundning på måltiden. Vi använde raka dricksglas. Hemligheten i att lyckas med charlotten ligger i fingerfärdigheten med att snabbt vända kexen i likör och apelsinsaft.

Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm
Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm
Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm

Ingredienser

  • 1 burkkonserverad frukt- t ex päronhalvor (avrunna 230g)
  • 3 msklemon curd- köpt eller hemgjord
  • 250 gmascarponeost
  • 3 mskapelsinlikör
  • 3 mskapelsin- pressad
  • 18vicenzovokex- s k tiramisukex
  • 6glas med rak kant
  • 12 remsorbakplåtspapper

Till servering

  • 1 dlkörsbär
  • 1 dlphysalis
  • 1 dlvinbär

Gör så här

  1. Låt päronen rinna av. Mixa dem tillsammans med lemon curd och mascarponeost med mixerstav eller i matberedare.

  2. Gör ett kryss av två bakplåtspappersremsor i glasen. Låt dem sticka upp en bit ovanför glasets kant så blir charlotten lättare att lyfta upp.

  3. Blanda likör och apelsinsaft. Bryt eller skär kexen mitt itu. Vänd snabbt kexen i likören allt eftersom de används. Ställ de likörvända kexen runt om i glasen. Fördela päron- och lemon curd-fyllningen mitt i. Ställ kallt i minst 2 timmar.

  4. Lyft upp charlotten på assietter och servera med färsk frukt.

Vad tyckte du om receptet?