Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på miniburgare på högrev och sidfläsk, cheddarcrème och grillad paprika. Saftiga burgare som får en god rökig smak av sidfläsket. Burgare och kräm kan förberedas dagen före.
Lägg fläsket i frysen ca 1 timme. Sätt ugnen på 250° och grill. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem, med den kupade sidan uppåt, på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills skalet blivit svart. Ta ut, låt svalna i en plastpåse. Peta bort skalet.
Cheddarcrème: Blanda samman alla ingredienser.
Ta fram sidfläsket och riv det mot det grövsta på rivjärnet. Blanda med högrevsfärsen och krydda med salt och peppar. Lår färsen bli rumstempererad och forma sedan till små burgare.
Stek burgarna ca 3 min på varje sida tills de känns färdiga.
Stansa ut små rundlar av hamburgerbröden med hjälp av ett glas eller liknande. Skär gurkan i skivor. Lägg en burgare och gurkskiva på varje. Lägg på cheddarcrème och en bit rostad paprika. Toppa med en cornichon.