Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vill man förbereda hamburgarna kan de förstekas i ugnen och sen bara få en snabb vända på grillen för den goda smakens skull. Auberginerullarna kan även serveras separata som liten vegorätt.
Blanda färsen med ajvar, ägg, salt och peppar. Forma små biffar lagom stora att täcka en skiva av den smala baguetten.
Låt biffarna ligga framme så de är rumstempererade när de ska grillas. Du kan också försteka biffarna högt upp i ugnen, 200 grader, cirka 5 minuter.
Hacka den inlagda paprikan smått, lägg i en skål och smula ner lite fetaost.
Skiva auberginen tunt på längden. Dela varje skiva längs med. Pensla med lite olja, strö över salt och grilla skivorna mjuka över het glöd.
Lägg skivorna på en tallrik, lägg lite paprikafyllning på varje och rulla ihop.
Pensla burgarna försiktigt med olja och grilla dem över het glöd. Vänd bara en gång och först när burgarna fått en fin stekyta.
Servera burgarna på en skiva baguette med salladsblad och lägg en auberginerulle på toppen. Sätt ihop med en cocktailpinne/ liten grillpinne.
Recept från Mitt kök