Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minibiskvier med chokladkräm

Biskvierna går bra att frysa.

Minibiskvier med chokladkräm
Minibiskvier med chokladkräm
Minibiskvier med chokladkräm
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 gmandelmassa
  • 1 dlströsocker
  • 2äggvitor

Chokladsmörkräm

  • 75 gmörk choklad- mörk
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 200 gblockchoklad- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med sockret i en matberedare. Tillsätt äggvitan lite i taget.

  2. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills bottnarna fått färg. Låt kallna.

  3. Smörkräm: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Tillsätt salt.

  4. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott så att de får en toppig form. Låt stelna i kyl eller frys.

  5. Garnering: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.

Vad tyckte du om receptet?