Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biskvierna går bra att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med sockret i en matberedare. Tillsätt äggvitan lite i taget.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills bottnarna fått färg. Låt kallna.
Smörkräm: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Tillsätt salt.
Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott så att de får en toppig form. Låt stelna i kyl eller frys.
Garnering: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.