Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minibiffar med äpple

Smakrika svenska äpplen och sås på cidervinägersenap gör fläskfärsbiffarna ännu godare.

Minibiffar med äpple
Minibiffar med äpple
Minibiffar med äpple

Ingredienser

  • 4röda äpplen
  • 2gula lökar
  • 1salladslök
  • 450 gfläskfärs
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 2 mskcidervinäger- grovkornig (senap eller provensalsk)
  • 2 dlgrädde- mager (5%)
  • 600 gpotatis- kokt eller pressad

Gör så här

  1. Ansa och skiva äpplena i ca 1 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, finstrimla salladslöken. Spara lite till garnering

  2. Blanda färsen med salt och salladslök. Forma färsen till små biffar.

  3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek först äppel- och lökskivorna 1–2 min på varje sida. Ta upp. Stek sedan biffarna 2–3 min på varje sida. Häll ner grädden blandad med senap och efterstek ca 5 min.

  4. Servera biffarna med sås, äpple, lök och kokt eller pressad potatis. Garnera med resten av salladslöken.

Vad tyckte du om receptet?