Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minibagels med färskost, avokado och grönsaker

Receptet på dessa minibagels är vegetariskt, men det är också gott med skivad rökt kalkon eller skinka i.

Minibagels med färskost, avokado och grönsaker
Minibagels med färskost, avokado och grönsaker
Minibagels med färskost, avokado och grönsaker
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25minibagels- se recept
  • 200 gfärskost- naturell
  • 2avokador
  • 1 knipparädisor

Lime- och spiskummindressing

  • 1 mskmajonnäs
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 msklime- pressad
  • 1 tskrapsolja
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Minibagels med färskost & avokado

  1. Dressing: Blanda majonnäs och honung i en bunke. Rör i limesaft och olja. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

  2. Dela bagelsen och bred färskost på båda halvor. Halvera, kärna ur och skär avokadon i skivor. Ansa och skiva rädisorna. Lägg avokado och rädisor på bröden. Ringla över lime- och kummindressing strax före servering.

  3. Köp bagels eller gör egna:

Vad tyckte du om receptet?

Minibagels

30 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn. Det är lite pyssel att göra egna bagels, men inte alls svårt.

Till 25 bröd:

5 dl vatten

25 g jäst

½ dl flytande honung

1 msk salt

11 dl vetemjöl (660 g) + 1/2 dl till utbakning

Pensling:

1 ägg

Garnering:

1 ½ dl vita sesamfrön

1 ½ dl blå sesamfrön, solrosfrön eller grovhackade pumpakärnor

Gör så här:

1. Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, honung och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen 4–5 min.

2. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.

3. Koka upp vatten i en gryta och sätt ugnen på 225°.

4. Dela degen i små bitar och forma till runda bullar. Sätt fingret genom och snurra några varv.

5. Sjud bröden ca 1 minut på varje sida. Ta upp med hålslev och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön eller kärnor. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna på galler.