Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den älskade smörgåstårtan i ny tappning – som minitårta. Vid en enklare bröllopsbjudning passar den som en lättare huvudrätt eller som en lite matigare förrätt. Passar också perfekt på studentmottagning eller midsommarbuffé.
Laxröra: Smula sönder laxen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop lax, citronskal och färskost.
Skagenröra: Skala räkorna och finhacka dem. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda räkorna med crème fraiche, majonnäs, dill, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Pepparrotskräm: Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt.
Stansa ut fyra rundlar ur varje brödskiva. Bred ut laxröran jämnt på tolv rundlar. Lägg en brödrundel ovanpå varje och bred sedan ut skagenröran jämnt på varje rundel. Lägg de resterande rundlarna högst upp. Bred pepparrotskräm jämnt runt varje liten tårta.
Halvera laxskivorna och snurra ihop dem till rosor. Skala och skiva betor och rädisor tunt, gärna på mandolin.
Tryck fast ärtskott runt om smörgåstårtorna. Garnera med laxrosor, betor, rädisor, rom och dill.