Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionscheesecake med marängskum och bär

Recept på små cheesecakes med smak av passionsfrukt.

Passionscheesecake med marängskum och bärPassionscheesecake med marängskum och bärPassionscheesecake med marängskum och bär
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 300 gcream cheese
  • 2 dlcrème fraiche
  • 4 mskpassionsfruktscurd- på burk
  • 2,5 dlhallonsylt- fast
  • 1äggvita
  • 4 mskströsocker

Till garnering

  • bär- färska
  • myntablad
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa upp cream cheese i en bunke, använd elvisp. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop. Blanda i curden och vispa ihop.

  2. Fördela hallonsylten i portionsformarna. Toppa med cheesecakemassan. Låt stå kallt 3-4 timmar.

  3. Vispa äggvitan till fast skum. Tillsätt sockret och vispa ihop till fast skum. Skeda eller spritsa skummet i formarna.

  4. Garnera med bär och myntablad. Sikta över florsockret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök