Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mini-örtfocaccia är godast nygräddade.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg över rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Ta bort plasten och gör fördjupningar med ett finger jämnt fördelade över degen. Pensla med olja. Lägg örter på varje rundel och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare ca 5 min.
Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Ringla över lite olja före servering.