Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini-örtfocaccia

Mini-örtfocaccia är godast nygräddade.

Mini-örtfocacciaMini-örtfocacciaMini-örtfocaccia
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 78 dlvetemjöl special- (360–420 g)

Garnering

  • olivolja
  • örter- färska
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg över rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ta bort plasten och gör fördjupningar med ett finger jämnt fördelade över degen. Pensla med olja. Lägg örter på varje rundel och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare ca 5 min.

  4. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Ringla över lite olja före servering.

Vad tyckte du om receptet?