Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini key limepie med hallon & myntasocker

Mini key limepie med hallon & myntasocker
Mini key limepie med hallon & myntasocker
Mini key limepie med hallon & myntasocker
Foto: Annika Broman

Pajskal

  • 16digestivekex
  • 1ingefära- valnötsstor bit färsk
  • 100 gsmör
  • 1 burkkondenserad mjölk- cirka 400 ml
  • 8lime- ekologiska
  • 1ägg
  • 4äggulor

Topping

  • 1 dlråsocker
  • 12 bladmynta- färsk
  • 1 krmchiliflakes- (valfritt)
  • 1 dlhallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen fint, lättast i en matberedare med knivtillsats. Skala och riv ingefäran och lägg i.

  2. Smält smöret och häll ner i de krossade kexen. Mixa snabbt ihop till en smuldeg.

  3. Tryck ut smuldegen i små ugnssäkra portionsformar, både botten och kanterna skall vara täckta. Grädda pajskalen i ugn, 180 grader, 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Fyllning: Riv skalet av två lime och pressa ur juicen ur samtliga.

  5. Vispa ihop ägget och äggulorna med elvisp i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken, vispa hårt i 5 minuter. Tillsätt limejuice och skal och vispa ytterligare 5 minuter.

  6. Häll smeten i de förgräddade pajskalen och grädda i ugn, 180 grader, i 10-15 minuter tills de stelnat. Känn försiktigt genom att trycka på toppen av fyllningen med fingret. Ta ut, låt svalna och plasta in varje paj för sig. Ställ in i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.

  7. Mixa samman sockret med mynta och chili och strö över minipajerna vid servering. Toppa med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök