Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen fint, lättast i en matberedare med knivtillsats. Skala och riv ingefäran och lägg i.
Smält smöret och häll ner i de krossade kexen. Mixa snabbt ihop till en smuldeg.
Tryck ut smuldegen i små ugnssäkra portionsformar, både botten och kanterna skall vara täckta. Grädda pajskalen i ugn, 180 grader, 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning: Riv skalet av två lime och pressa ur juicen ur samtliga.
Vispa ihop ägget och äggulorna med elvisp i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken, vispa hårt i 5 minuter. Tillsätt limejuice och skal och vispa ytterligare 5 minuter.
Häll smeten i de förgräddade pajskalen och grädda i ugn, 180 grader, i 10-15 minuter tills de stelnat. Känn försiktigt genom att trycka på toppen av fyllningen med fingret. Ta ut, låt svalna och plasta in varje paj för sig. Ställ in i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.
Mixa samman sockret med mynta och chili och strö över minipajerna vid servering. Toppa med hallon.
Recept från Mitt kök