Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini-jansson

En riktig klassiker som smakar fint till knäckebröd och lagrad ost.

Mini-jansson
Mini-jansson
Mini-jansson
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 msksmör
  • 0,5 litengul lök
  • 45potatisar- mjöliga
  • 8ansjovisfiléer
  • 2 dlgrädde
  • ansjovisspad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 portionsformar med hälften av smöret.

  2. Finhacka löken och strimla potatisen. Varva formarna med lök, potatis, och ansjovis och krydda med salt och peppar. Häll över grädde blandat med ansjovisspad.

  3. Toppa med ströbröd och resten av smöret jämt fördelat över formarna.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök