Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på galetter med rabarber, kardemumma och apelsin. Bästa sättet att välkomna våren är med rabarber.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i ca 10 cm långa stänger. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv
skalet. Blanda socker, majsstärkelse och apelsinskal.
Arbeta snabbt ihop mjöl, socker, kardemumma, salt och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 6 bitar. Kavla ut varje del till en oval form mellan två bakplåtspapper, ca 15 cm långa. Lägg pajbottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
Strö hälften av sockerblandningen på degen men lämna en 5 cm bred kant runtom. Fördela rabarbern på degen. Strö över resterande sockerblandning. Vik upp kanten över rabarbern och pensla den sedan med ägg.
Grädda galetterna mitt i ugnen ca 30 min tills rabarbern är mjuk. Täck galetterna med lite aluminiumfolie om degen börjar få för mycket färg. Servera galetterna ljumna eller kalla med glass eller vaniljsås.