Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini-frittata med varmrökt lax

Frittata är en italiensk omelett som är väldigt lättlagad. Här gör vi en mini-variant som blir en lagom liten munsbit med varmrökt lax, prästost och gräslök.

Mini-frittata med varmrökt lax
Mini-frittata med varmrökt lax
Mini-frittata med varmrökt lax
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6ägg
  • 125 gvarmrökt lax
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 100 gprästost- riven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 0,5 dlgräslök- och dill, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en mini-muffinsplåt. Vispa äggen. Dra isär laxen i mindre bitar. Rör försiktigt ihop alla ingredienserna. 

  2. Fyll muffinsplåtens urgröpningar med smeten, till ca 2/3.

  3. Grädda frittatan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna något och dra sedan med en kniv längs kanten för att lossa dem ur formen.

Vad tyckte du om receptet?