Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mini-focaccia. Garnera fint med färska örter och skurna grönsaker, t ex körsbärstomater, rödlök, paprika och oliver. Packa de vackra bröden med smörgåspapper mellan så att inte de fina dekorationerna förstörs.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet samt olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg rundlarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Garnera focaccian med grönsaker, örter, oliver och kapris. Pensla lite olja på varje bröd. Strö över flingsalt.
Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Håll koll så att de inte bränns. Ringla över lite olja före servering.