Pinchos
Pinchos är små goda munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på crema catalana. Här används små skålar och formar av glas eller porslin. Desserten går att förbereda fram till att man bränner av dem.
Skölj citron och apelsin i ljummet vatten. Riv skalen. Lägg äggulor och 1/2 dl socker i en kastrull och vispa pösigt. Tillsätt citron- och apelsinskal och kanelstång.
Rör ut majsstärkelsen med lite av mjölken och tillsätt detta och resterande mjölk i äggulevispet. Koka upp under lätt vispning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Ta bort kanelstången och häll vätskan i små formar. Låt svalna och kallna i kylen ca 3 timmar.
Ta ut formarna. Strö 1/2 dl socker över och bränn av med gasolbrännare tills sockret smält och karamelliseras. Servera med hallon.
Pinchos är små goda munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: