Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini crabcakes med kryddig sås

Recept på mini crabcakes med kryddig sås. Trots namnet består originalreceptet av saltad torsk. Vi har använt krabbkött, men även kräftstjärtar funkar bra.

Mini crabcakes med kryddig sås
Mini crabcakes med kryddig sås
Mini crabcakes med kryddig sås
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gkrabbkött- från färsk krabba eller från burk
  • 250 gpotatis- kokt, kall
  • salladslök- liten
  • 1lime
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2ägg
  • 2 mskmajonnäs
  • 3 mskolivolja

Sås

  • 2 mskrapsolja
  • 1gul lök
  • 2 tskpaprikapulver- starkt
  • 1 tskkryddpeppar- krossad
  • 1 krmmuskot- mald
  • 1 burktomater- kroossade (400 g)
  • 3 mskfarinsocker
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sås: Skala och hacka löken, fräs den i olja med paprikapulver, kryddpeppar och muskot ca 3 min. Tillsätt tomatkross, farinsocker, vinäger och salt. Låt koka ihop under lock ca 15 min. Ta av locket och låt såsen småkoka ytterligare ca 5 min.

  2. Mixa såsen med mixerstav. Häll upp i en flaska eller burk. Sätt på ett lock och förvara såsen kallt.

  3. Rensa och finhacka krabbköttet. Mosa potatisen. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. 

  4. Blanda alla ingredienser till krabbkakorna i en skål. Ställ kallt.

  5. Forma smeten till små biffar och stek dem i olja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Servera biffarna nystekta med sås. 

Vad tyckte du om receptet?