Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera dessa lyxiga mini-pizzor som snittar till en god drink!
Pizzadeg: Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 250–275 grader. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir varm under tiden.
Blanda ricotta, citronsaft, skal, salt och peppar.
Dela pizzadegen i två bitar och kavla ut båda tunt. Lägg en av dem på ett bakplåtspapper och bred ut ricottan. Lägg den andra ovanpå och tryck till lätt med kaveln så att det blir tätt. Ta ut rundlar med ett utstansningsjärn. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
Ta ut den heta plåten ur ugnen och låt papperet försiktigt ”kasa” över på plåten. Grädda i 8–10 minuter eller tills degen har en lite bränd skorpa.
Lägg upp pizzorna på ett fat. Klicka på mer ricotta, toppa med löjrom och gräslök. Servera till en drink!
Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök