Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minestrone verde med parmesandumplings

Minestrone verde med parmesandumplings är en god soppa där ostdumplings gör den mer mättande.

Ylva Porsklev
Minestrone verde med parmesandumplings
Minestrone verde med parmesandumplings
Minestrone verde med parmesandumplings
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2vitlöksklyftor
  • 1purjolök- liten
  • 2 stjälkarselleri
  • 0,5 dlolivolja
  • 1,5 lvatten
  • 3 tärningarhönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1lagerblad
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 80 gsvartkål
  • 1 burkcannellinibönor- (400 g)
  • 75 gsockerärter

Dumplings

  • 2,5 dlvetemjöl special
  • 2 dlparmesan- finriven
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 1 dlmjölk- eller vatten
  • 2 msksmör- smält

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Dumplings: Blanda ihop mjöl, ost, bakpulver, salt och peppar i en skål. Gör en fördjupning i mitten och tillsätt ägg, mjölk och smör. Rör ihop till en smet. Ställ degen i kylen ca 30 min.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och hacka purjolöken. Skär sellerin i tärningar. Fräs grönsakerna i olja ca 7 min.

  3. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningar och lagerblad. Låt koka under lock på svag värme ca 15 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Repa och strimla svartkålen. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg kål och bönor i soppan.

  5. Rulla teskedsstora bollar av dumplingssmeten med blöta händer och lägg ner i soppan. Låt koka under lock ca 7 min. Vänd ner sockerärter när det återstår 1 minut av koktiden. Garnera soppan med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?