Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minestrone med pumpa och grönkål

Matig italiensk bondsoppa på vegovis. Servera den rustika soppan tillsammans med en god olivolja och grovriven pecorinoost.

Minestrone med pumpa och grönkålMinestrone med pumpa och grönkålMinestrone med pumpa och grönkål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gpumpa- ca
  • 2rödlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 stjälkarselleri
  • 1fänkålsstånd
  • olivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 1,5 dlrödvin
  • 1,5 lvatten
  • 3 tärningargrönsaksbuljong
  • 2 burkarcocktailtomater- à 400 g
  • 200 ggrönkål- eller svartkål på kvist
  • 1 dlspaghetti- i små bitar
  • 1 burkcannellinibönor- 400 g
  • 1 krukabasilika
  • salt

Till servering

  • olivolja
  • pecorino- eller parmesanost

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin och hacka fänkålen.

  2. Lägg lök, vitlök, selleri och fänkål i en gryta med olivolja. Låt fräsa, utan att det tar färg, på svag värme med locket på glänt, cirka 20 minuter. Rör då och då. Rör ner chilin mot slutet.

  3. Tillsätt vin, vatten, buljong, tomater och pumpa. Sjud under lock cirka 15 minuter.

  4. Tillsätt repade kålblad och pasta. Fortsätt att koka tills pastan är kokt, cirka 15 minuter. Soppan ska vara tjock, men späd eventuellt med vatten om den är för tjock.

  5. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i bönorna mot slutet av koktiden.

  6. Vänd ner basilikablad och smaka av med salt. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök