Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig och matig bondsoppa som värmer gott under hösten.
Blötlägg bönorna i kallt vatten enligt anvisning på förpackningen. Koka bönorna mjuka i nytt vatten i cirka 1 timme. Häll av kokvattnet, men spara det för spädning av soppan.
Skär pancettan i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i fina tärningar, strimla sellerin och hacka fänkålen. Skär zucchinin fyra gånger på längden och skiva den.
Fräs pancetta, lök, vitlök, morötter, selleri och fänkål. Låt fräsa utan att det tar färg på svag värme med locket på glänt, cirka 20 minuter. Rör då och då.
Tillsätt vin, buljong, tomater och zucchini och fortsätt sjuda i cirka 15 minuter.
Tillsätt kål, bönor och pasta. Fortsätt att koka tills pastan är färdigkokt. Späd med bönornas kokvatten om soppan är för tjock.
Vänd ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.
Recept från Mitt kök