Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minestrone med grönkål

En mustig och matig bondsoppa som värmer gott under hösten.

Minestrone med grönkål
Minestrone med grönkål
Minestrone med grönkål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gbönor- torkade cannellini– eller vita
  • 200 gpancetta- eller rökt sidfläsk
  • 2rödlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 2 stjälkarselleri
  • 0,5fänkålsstånd
  • 1zucchini
  • 1,5 dlrödvin
  • 5 dlkycklingbuljong
  • 2 burkarcocktailtomater- à 400 g
  • 200 ggrönkål- mangold eller svartkål, med stjälk
  • 50 gspaghetti- i småbitar
  • 1 krukabasilika
  • salt
  • peppar- nymald

Till servering

  • olivolja
  • pecorino- eller parmesanost

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i kallt vatten enligt anvisning på förpackningen. Koka bönorna mjuka i nytt vatten i cirka 1 timme. Häll av kokvattnet, men spara det för spädning av soppan.

  2. Skär pancettan i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i fina tärningar, strimla sellerin och hacka fänkålen. Skär zucchinin fyra gånger på längden och skiva den.

  3. Fräs pancetta, lök, vitlök, morötter, selleri och fänkål. Låt fräsa utan att det tar färg på svag värme med locket på glänt, cirka 20 minuter. Rör då och då.

  4. Tillsätt vin, buljong, tomater och zucchini och fortsätt sjuda i cirka 15 minuter.

  5. Tillsätt kål, bönor och pasta. Fortsätt att koka tills pastan är färdigkokt. Späd med bönornas kokvatten om soppan är för tjock.

  6. Vänd ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök