Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsallad med bulgur och persiljesås

En favorit med dill, bulgur och varmrökt lax. Perfekt en skön sensommardag eller att ta med på utflykten.

Laxsallad med bulgur och persiljesås
Laxsallad med bulgur och persiljesås
Laxsallad med bulgur och persiljesås
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 2,5 dlbulgur
  • 4 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dldill- hackad
  • 8gröna sparrisar
  • 100 gsockerärter
  • 5 småtomater
  • 4ägg- hårdkokta
  • 400 gvarmrökt lax

Sås:


  • 2 dlgräddfil
  • 1 mskskånsk senap
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2salt-
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i bulgur. Sjud under lock ca 12 min. Låt svalna. Rör i dillen.

  2. Bryt av nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Skär sparrisen i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Tillsätt sockerärterna när 2 min återstår av koktiden.

  3. Lägg upp bulgur, sparris, sockerärter, halverade tomater och halverade ägg på ett serveringsfat. Toppa med stora bitar lax.

  4. Sås: Rör ihop gräddfil, senap och persilja och krydda med salt och peppar. Servera såsen till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök