Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mille feuille med färskostcrème, jordgubbar och rabarber - en härligt frasig och krämig dessert.. Smördeg, kompott och crème kan förberedas, men lägg ihop bakelserna strax före servering.
Sätt ugnen på 200°. Lägg de tinade smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Picka dem med en gaffel. Lägg på ett bakplåtspapper och ställ en plåt över så att degen inte blåser upp när den gräddas.
Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Tiden kan variera, men degen ska vara ordentligt genomgräddad. Skär av det yttersta på kanterna. Skär därefter plattorna i 18 bitar, 5 x 10 cm. Låt kallna på galler.
Kompott: Skär rabarber och två av jordgubbarna i skivor. Koka upp rabarber, jordgubbar, socker och vatten. Sjud ca 3 min. Låt kallna. Halvera resten av jordgubbarna.
Färskostcrème: Vispa ihop färskost, vaniljpasta och florsocker. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd samman och rör ner 3 msk av kompotten lite slarvigt. Lägg crèmen i en spritspåse.
Spritsa gräddcrème på sex plattor och lägg på några halverade jordgubbar. Ringla över kompotten. Upprepa med nästa lager. Lägg över ett tredje flarn och pudra med florsocker.