Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mildrökt lax med gurka, äpple, pepparrot och yoghurt

Recept på mildrökt lax med gurka äpple, pepparrot och yoghurt. Använd en gryta som du inte är rädd om, den kan bli lite bränd i bottnen.

Mildrökt lax med gurka, äpple, pepparrot och yoghurtMildrökt lax med gurka, äpple, pepparrot och yoghurtMildrökt lax med gurka, äpple, pepparrot och yoghurt
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- med skinn
  • 2 msksalt
  • 2 tskströsocker
  • 3 dlalspån

garnering

  • 1äpple- litet
  • 1gurka- (ca 10 cm)
  • 50 gforellrom
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 4 mskyoghurt- turkisk eller grekisk
  • 1 pktsmörgåskrasse

Gör så här

  1. Gnid in laxen med salt och socker och låt rimma i kylskåpet ca 3 timmar.

  2. Frys laxen ca 3 timmar.

  3. Hetta upp alspånen i en gryta under lock. Lägg i laxen med skinnsidan ner när det ryker kraftigt och lägg på locket. Ta grytan åt sidan och låt laxen ligga kvar tills det slutar ryka, ca 10 min.

  4. Kyl laxen. Skär bort skinnet och skär laxen i skivor.

  5. Skala och skär äpple och gurka i tärningar, ca 1 x 1 cm.

  6. Lägg laxen på ett fat  och garnera med äpple, gurka, rom, pepparrot och yoghurt. Klipp över smörgåskrasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?