Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mild rökt chilipasta

Mild rökt chilipasta har en mild och fin röksmak.

Elisabeth Johansson
Mild rökt chilipasta
Mild rökt chilipasta
Mild rökt chilipasta
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1paprika- röd
  • 4angello chili- (röd mild chili)
  • 4padrones
  • 1röd chili- t ex spansk peppar, ev
  • 1 tskchiliflakes
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur paprika och chili. Lägg dem på ett galler i en abu-rök. Lägg flisat körsbärsträ i botten, ställ röken på grillen eller på en spisplatta. Rök paprika och chili 15–20 min, tills de blir mjuka.

  2. Skär bort kvistarna och mixa grovt paprika och chili med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?