Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mild äppelchutney

Recept på äppelchutney. Gör gärna chutney på svenska röda juläpplen, som ger en rosa färg. Du kan också färga chutneyn med lite spad från rårörda lingon.

Mild äppelchutney
Mild äppelchutney
Mild äppelchutney
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 8äpplen
  • 4 mskcitronsaft- färskpressad eller på flaska
  • 1 dlvatten
  • 45 mskströsocker
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmflingsalt

Gör så här

  1. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en bunke och blanda med citronsaften.

  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i äppelklyftorna, koka upp och sjud under lock tills de är helt mjuka, ca 25 minuter.

  3. Mosa äpplena. Smaka av med vinäger, salt och mera socker om det behövs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök