Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk äppelkaka, med äpple och kanel, som alltid är en vinnare. Den här äppelkakan är saftig och enkel att baka.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt smöret.
Häll smeten i smord långpanna, ca 35 x 40 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten tillsammans med små kvistar färsk oregano.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.
Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde till.