Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelkaka i långpanna

Klassisk äppelkaka, med äpple och kanel, som alltid är en vinnare. Den här äppelkakan är saftig och enkel att baka.

Äppelkaka i långpannaÄppelkaka i långpannaÄppelkaka i långpanna
En smarrig äppelkaka - den här kommer du inte kunna motstå Foto: Lina Eriksson

Äppelkaka

  • 68äpplen
  • 6ägg
  • 9 dlströsocker
  • 450 gsmör
  • 9 dlvetemjöl- (450 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 tskkanel- mald

Tillbehör

  • evgrädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

  4. Rör ner mjölblandningen i ägg­vispet. Tillsätt smöret.

  5. Häll smeten i smord långpanna, ca 35 x 40 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten tillsammans med små kvistar färsk oregano.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.

  7. Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde till.

Vad tyckte du om receptet?