Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ingen midsommar utan midsommartårta, eller hur? För många av oss är tårtan själva höjdpunkten under midsommarfirandet. En klassisk tårta dekoreras med färska jordgubbar och vispgrädde. Den här varianten innehåller också jordgubbssylt och citronskal och har stor chans att bli den godaste midsommartårtan och en återkommande favorit.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner nötterna och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smörad form cirka 20-22 centimeter i diameter. Grädda i ugn, 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna och ta ur den ur formen. Dela den i två lika tjocka bottnar.
Vispa grädden tjock. Mosa en tredjedel av jordgubbarna. Blanda knappt hälften av den vispade grädden med de mosade jordgubbarna. Rör ner sylten och citronskal.
Bred jordgubbsgrädden på en botten och lägg den andra över. Bred ut grädden och garnera med jordgubbarna.
Recept från Mitt kök