Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på midsommartårta med jordgubbar och rabarberkompott. Det bästa av sommaren samlat i en tårta. Mellan lagren och runt sidorna ligger frasigt krokantkrisp.
Kompott: Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Ansa och skiva rabarbern. Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull och koka ca 8 min. Låt kallna.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt ca 5 min med elvisp. Sikta i de torra ingredienserna i äggpöset och vänd ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper fastspänt i botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Prova med en sticka när kakan är torr. Ta ut och låt kallna.
Skär tårtbottnen i tre delar. Vispa grädden fluffig. Snoppa och skiva jordgubbarna.
Bred lemon curd på den understa bottnen och bred därefter över ca 1 dl kompott. Strö över hälften av de skivade jordgubbarna. Bred grädde över och strö över krokant.
Lägg på den andra tårtbotten och bred över ca 1 dl kompott. Lägg på de resterande jordgubbarna, bred över grädde och sist krokant. Lägg på den sista tårtbottnen. Bred grädde runtom tårtan. Täck sidorna med krokant.
Garnera tårtan med jordgubbar, hallon, blommor och blad.
Läs också: