Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på midsommartårta med jordgubbar. Älskade jordgubbar! De är som godast den här tiden på året, servera gärna lite extra jordgubbar i en skål vid sidan om.
Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i två formar 19–20 cm i diameter. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och fortsätt vispa. Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en jämn smet. Fördela smeten i båda formarna.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet. Bred ut marängen på sockerkakssmeten.
Grädda längst ner i ugnen 30–35 min, tills marängen börjar få lite färg. Låt kallna.
Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Mosa dem tillsammans med sockret.
Vispa grädden och lägg i en spritspåse med stjärntyll. Lossa kakorna från papperet. Lägg den ena bottnen på ett tårtfat. Lägg på de rårörda jordgubbarna. Spritsa på hälften av grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna och lägg hälften på grädden. Lägg på den andra bottnen och garnera med grädde och jordgubbar. Pudra med florsocker och servera.