Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på midsommarknäcke. Det här brödet kräver en del kavlande, men det är väl värt besväret!
Värm mjölk, sirap och salt 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt dill och de olika mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i små bitar. Kavla ut dem till tunna kakor, ca 3 mm, och skär i ca 2 cm breda bitar. Nagga eller kavla med kruskavel. Lägg bitarna på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt bröden kallna på galler.