Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Midsommarkaka med ostkräm & jordgubbar

Avrunda måltiden med en härligt saftig kaka med fluffig kräm och sommarens söta jordgubbar.

Midsommarkaka med ostkräm & jordgubbar
Midsommarkaka med ostkräm & jordgubbar
Midsommarkaka med ostkräm & jordgubbar
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 lsmör- sockerkaksform, + msk till formen
  • 1 dlmandelspån- eller ströbröd

Kaka

  • 150 gsmör- rumstempererat
  • 2 dlsocker
  • 2ägg
  • 0,5 tskapelsin- finrivet skal, vältvättad
  • 0,5 dlapelsinsaft- färskpressad
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Kräm

  • 200 gcream cheese- till exempel Philadelphia
  • 3 msksiktat florsocker
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj formen med smöret. Bröa den med mandelspån eller med ströbröd, så att både botten och kanterna är täckta.

  3. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med apelsinskalet. Häll i apelsinsaft och blanda om. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och blanda till en jämn smet.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

  5. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.

  6. Vispa ihop cream cheese och florsocker, använd elvisp. Vispa i grädden, lite i taget.

  7. Toppa kakan med krämen och jordgubbarna. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök