Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Avrunda måltiden med en härligt saftig kaka med fluffig kräm och sommarens söta jordgubbar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj formen med smöret. Bröa den med mandelspån eller med ströbröd, så att både botten och kanterna är täckta.
Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med apelsinskalet. Häll i apelsinsaft och blanda om. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
Vispa ihop cream cheese och florsocker, använd elvisp. Vispa i grädden, lite i taget.
Toppa kakan med krämen och jordgubbarna. Sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök