Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det finns många olika bär att ha i kräm, t ex björnbär, krusbär, urkärnade körsbär och vinbär. De är alla goda att blanda med äpplen, men vissa bär kan behöva lite mer socker. Smaka därför av och tillsätt eventuellt mer socker.
Skala och dela äpplena. Skär bort kärnhusen. Skär halvorna i tunna klyftor.
Lägg äppelklyftorna i en kastrull med vatten, socker och vaniljstång. Koka upp och låt äppelbitarna sjuda ca 5 minuter. Sjuder gör du på lägre värme. Små bubblor syns på ytan och vätskan rör sig sakta.
Blanda ner hallon och blåbär och låt krämen koka upp igen.
Rör ut potatismjölet i ca 1/2 dl kallt vatten och rör ner det i krämen. Häll inte i potatismjölet direkt för då blir det klumpar. Det är därför du rör ut det i lite kallt vatten först. Låt krämen koka tills den tjocknar. Det går väldigt fort, på bara några sekunder.
Häll upp krämen i en skål och strö över lite strösocker. Då blir det inte något tråkigt skinn när krämen svalnar. Låt krämen kallna och servera den med mjölk eller lättvispad grädde.