Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färska majskolvar kan grillas i sin egen blast i ungefär 25 minuter, men då vi här vill marinera dem först viker vi undan blasten och gör sedan ett litet foliepaket runt varje majskolv i stället.
Hacka vitlöken fint och rör samman med tomatpuré., chipotlepasta, smält smör, spiskummin och honung. Vik bak blasten på majskolvarna och fäst dem med lite stekgarn. Smörj in majsen med marinaden och lägg allt i plastpåse. Låt marinera i minst 1 timma, gärna längre.
Krydda med salt och svartpeppar och vira grillfolie runt varje majskolv så att det blir som 4 små paket. Grilla över fin glöd i cirka 25 minuter eller tills majsen känns mjuk.
Öppna folien och toppa majsen med riven mozzarella, koriander samt hackad chili.
Servera med limeklyftor.
Recept från Mitt kök