Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mexistyle majs på grillen


Färska majskolvar kan grillas i sin egen blast i ungefär 25 minuter, men då vi här vill marinera dem först viker vi undan blasten och gör sedan ett litet foliepaket runt varje majskolv i stället.

Mexistyle majs på grillen

Mexistyle majs på grillen

Mexistyle majs på grillen

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 msktomatpuré
  • 4 tskchipotle chili pasta
  • 50 gsmör- smält
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tskspiskummin
  • 2 tskhonung
  • 4majskolvar- färska
  • salt
  • peppar
  • grillfolie

Till servering:

  • 125 gmozzarella
  • 1 knippakoriander
  • 1chili- mild
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Hacka vitlöken fint och rör samman med tomatpuré., chipotlepasta, smält smör, spiskummin och honung. Vik bak blasten på majskolvarna och fäst dem med lite stekgarn. Smörj in majsen med marinaden och lägg allt i plastpåse. Låt marinera i minst 1 timma, gärna längre.

  2. Krydda med salt och svartpeppar och vira grillfolie runt varje majskolv så att det blir som 4 små paket. Grilla över fin glöd i cirka 25 minuter eller tills majsen känns mjuk.

  3. Öppna folien och toppa majsen med riven mozzarella, koriander samt hackad chili.

  4. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök