Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 15g
Kolhydrater: 51g
Recept på mexikanska empanadas. Mexikanska empanadas är matiga, stora piroger som lätt blir både barnens och de vuxnas favoriter!
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen med en gaffel. Skär kycklingen i smala strimlor.
Fräs lök och päron i olja 2-3 min. Blanda det frästa med potatis och kyckling. Smaka av med tacokrydda och låt kallna.
Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna. Spara en kant (ca 2 cm). Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla pirogerna med kallt vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler utan bakduk. Servera med sallad.