Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mexikansk köttfärspaj med ris och guacamole, en variant på tacopaj. Förbered pajen hemma och gör sås och guacamole på plats.
Koka upp buljong och smör. Tillsätt riset och sjud på svag värme under lock ca 20 min.
Sätt ugnen på 175º. Smörj en pajform med färskost.
Låt riset svalna något. Vispa upp äggen och blanda med riset. Bred ut riset i formen och tryck upp på kanterna.
Stek färsen i smör i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, salt och kryddor. Späd med vattnet och låt sjuda ca 2 min. Låt svalna något och rör sedan ner ägget, lätt vispat. Fördela färsen i pajformen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Servera pajen med vitlökssås, tacosås, apelsin- och tomatsallad och guacamole (se recept i videon nedan)