Läs mer: Bästa receptet på guacamole
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tacofest! En krämig tacogratäng serveras med guacamole, sallad och tortillachips. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter.
Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.
Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.
Läs mer: Bästa receptet på guacamole