Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mexikansk tacogratäng

Tacofest! En krämig tacogratäng serveras med guacamole, sallad och tortillachips. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Mexikansk tacogratäng
Mexikansk tacogratäng
Mexikansk tacogratäng
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2 kgnötfärs
  • 4 mskolivolja- + 2 msk
  • 4 påsartacokryddmix
  • 6paprikor- blandade färger
  • 3gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 800 gmajskorn
  • 800 gkrossade tomater
  • 10 dlcrème fraiche
  • 4 dlmajonnäs
  • 4 dllagrad ost- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Servering

  • guacamole
  • tortillachips
  • blandsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter.

  3. Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.

  4. Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.

  5. Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.

  6. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Bästa receptet på guacamole