Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakrik burgare med lätt taco-känsla. Majskrämen är söt och krämig och passar fint till. Hittar du inte rostad vitlöksmajonnäs kan du ta någon annan smaksatt majonnäs.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i smala klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Repa och finhacka timjanen och strö den över. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.
Stek majsen i 1 msk olja tills den börjar få färg. Lägg majsen i en mixerskål.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Lägg limeskal, limesaft, majonnäs, 1 tsk salt och 2 krm peppar i skålen och mixa slätt med stavmixer.
Skala och finstrimla löken. Blanda färsen med yoghurt, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till 4 bollar och ”smasha” till dem så att de blir platta. Krydda runtom med mexikansk kryddblandning.
Stek burgarna i 1 msk smör i en medelvarm stekpanna i ca 5 min. Tillsätt löken efter halva tiden och låt den steka med tills den är gyllenbrun.
Servera burgarna med potatis, majskräm, lök och sallad.